Vlajky na ministerstvu vnitra a Putin ve vaku budí vášně. Co říká Rakušan?

Na budově ministerstva vnitra v Praze visí česká a ukrajinská vlajka, uprostřed se nachází podobizna ruského prezidenta Vladimira Putina ve vaku na mrtvoly.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. října 2022 10:00

Velké vášně budí v posledních dnech instalace na budově ministerstva vnitra na pražské Letné. Krok svého úřadu vysvětlil ministr Vít Rakušan (STAN), přesto má scenérie své příznivce i kritiky.

Ministerstvo na budovu vyvěsilo vlajky Česka a Ukrajiny na znamení podpory země napadené Ruskem. Právě jeho prezident Vladimir Putin je pak vyobrazen mezi oběma vlajkami ve vaku na mrtvoly. 

I někteří lidé, kteří jinak stojí na straně Ukrajiny, dali najevo názor, že jim to připadá nevhodné. K instalaci se vyjádřil i sám ministr vnitra Vít Rakušan.

"Víme, kdo je náš přítel, který krvácí i za naši svobodu. A také víme, kdo je náš nepřítel, a nenecháme ho ukrást pojem vlastenectví ani naši vlajku," uvedl předseda hnutí STAN na twitteru.

Podpořil ho například europoslanec Tomáš Zdechovský. "Ty vlajky a obrázek s Putinem jsou naprosto v pořádku. Putin je masový vrah a válečný zločinec, který je zodpovědný za smrt minimálně 150.000 lidí. Už to musíme říct naprosto jednoznačně a bez keců kolem," napsal. 

Témata: Ministerstvo vnitra Vít Rakušan (STAN) Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/ Vladimír Putin