Pražský hrad otevře seniorům brány ZDARMA. Už od listopadu

Pražský hrad

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. října 2022 9:19

Nejen krátkodobé zpřístupnění celého Jeleního příkopu u příležitosti státního svátku 28. října si v těchto dnech přichystal Pražský hrad. Už příští týden bude moci část lidí zavítat na některá místa v areálu bez zaplacení vstupného.

Senioři od 70 let budou mít jako zvláštní hosté končícího prezidenta Miloše Zemana od 1. listopadu do konce letošního roku vstup zdarma do svatovítské katedrály či Vladislavského sálu.

Podle vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře je třeba v této době myslet na starší spoluobčany, na které nejvíce dopadá současná těžká ekonomická situace.

"Pražský hrad je místem, kde jsou vždy vítáni, kde se setkají s důstojným a vlídným přijetím. Proto pan prezident rozhodl o tom, že v listopadu a v prosinci budou mít lidé od 70 let včetně jako zvláštní hosté prezidenta republiky vstup zcela zdarma do základního návštěvnického okruhu a do výjimečné expozice Příběh Pražského hradu," uvedl Mynář. 

Mynář dodal, že kancelář kvůli tomuto kroku nepřijde o významné příjmy. "V současné situaci, kdy musí obracet každou korunu, by (senioři) na Pražský hrad nepřišli vůbec," vysvětlil. 

Témata: Pražský Hrad Vratislav Mynář Miloš Zeman