Vykolejení vlaku po nehodě u Poříčan: Jak dlouho bude trvat omezení provozu?

Nákladní vlak vykolejil u Poříčan. (11.10.2022)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. října 2022 8:38

V pondělí vpodvečer vykolejil ve středních Čechách nedaleko Poříčan nákladní vlak, kvůli nehodě stojí od té chvíle koridor mezi Prahou a Kolínem. Provoz bude podle dostupných informací zastaven až do zítřejšího rána.

Podle inspekce došlo k nehodě nákladního vlaku Pn 55098 sedm minut po pondělní 17. hodině. Souprava přejela návěstidlo a vjela na slepou kolej, kde se srazila se zarážedlem. Vykolejila lokomotiva a dvě cisterny, dva lidé se zranili.

"Prvotně byly škody na místě mimořádné události odhadnuty na 4 miliony korun," uvedli inspektoři s tím, že vyšetřování je teprve na začátku. 

V inspekční zprávě také stojí, že provoz na trati musel být zastaven. Podle webu Českých drah bude omezení v okolí místa nehody trvat až do středeční 9. hodiny. 

"Část dálkových vlaků je v úseku Praha - Kolín vedena se zpožděním po objízdné trase přes Nymburk. Část dálkových vlaků je mimořádně ukončena ve stanici Kolín nebo Nymburk s nutností přestupu na jiné spoje. V regionální dopravě jsou vlaky v úsecích Český Brod - Pečky a Poříčany - Nymburk nahrazeny autobusy," informovaly České dráhy.

Témata: Nehody vlaků Vlaky