Vykolejení vlaku: Mezi Prahou a Kolínem železnice nepojede až do úterý

Vlaky

Autor: ČTK

10. října 2022 21:43

Mezi Poříčany a Nymburkem dnes vpodvečer vykolejila lokomotiva a dvě cisterny nákladního vlaku. Provoz na koridoru mezi Prahou a Kolínem bude zastavený zřejmě až do úterý. Vlak projel návěstidlo, řekl ČTK mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Dva lidé se lehce zranili, řekl ČTK mluvčí středočeské záchranné služby Marek Hylebrant. Škoda je podle prvních odhadů čtyři miliony korun, z toho 1,5 milionu na trati a 2,5 milionu na vlaku, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

"Na místě jsou složky integrovaného záchranného systému," uvedl Gavenda. Na boku je lokomotiva a dvě cisterny, které táhla. Je v nich benzen. Na místě zjišťují vyšetřovatelé a Drážní inspekce příčinu nehody. Látku z cisteren bude nutné přečerpat a poté bude následovat vyprošťování vlaku. "Policie místo nehody dokumentuje i za pomocí dronu," doplnil středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Vlak vykolejil po 17:00. "Vjel na slepou kolej a následně se srazil se zarážedlem," popsal nehodu Drápal. Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová uvedla, že souprava patří dopravci ČD Cargo. Část rychlíků úsek objíždí odklonem, regionální spoje nahradily autobusy.

Témata: Vlaky Nehody vlaků