České Budějovice povede vítězná ODS s partnery. Kuba je rád za koalici bez ANO

České Budějovice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. října 2022 17:37

České Budějovice se dočkají nového vedení, které vzešlo ze zářijových komunálních voleb. Hlavní slovo v jihočeském krajském městě bude mít ODS společně se svými koaličními partnery.

Regionální buňka vládní ODS avizuje, že dnes v 19 hodin dojde k podepsání memoranda o vytvoření koalice po komunálních volbách. 

V jihočeském krajském městě je vyhrála ODS se ziskem 29,35 procenta hlasů (16 mandátů) před hnutím ANO se 24 procenty (13 mandátů). Do zastupitelstva se dostali také Občané pro Budějovice, SPD, Piráti a Společně pro Budějovice.

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) v minulém týdnu uvedl, že v Českých Budějovicích dojde k utvoření koalice bez hnutí ANO na půdorysu ODS, KDU-ČSL a TOP 09, Pirátů a Jihočechů 2012.

"Jsem rád, že se nám trpělivým vyjednáváním podařilo vytvořit koalici, která bude co nejvíce na půdorysu vládních stran a v níž bude mít ODS sílu prosazovat projekty, které jsme vám slíbili. Tohle je po letech obrovská příležitost, jak můžeme díky vaší podpoře věci ve městě konečně rozhýbat," napsal na facebooku. 

Témata: české budějovice Martin Kuba