Samosběr jablek: Jaké jsou letos ceny přímo u pěstitelů?

Jablka, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. října 2022 8:38

Léto je sice minulostí, ale ovocnářská sezóna je stále ještě v plném proudu. Na jablkách mohou lidé klidně ušetřit, právě v těchto dnech probíhají na mnoha místech samosběry. Jak moc výhodné jsou?

Na konci září odstartoval samosběr například v Sadech Životice v Havířově. Výběr zde mají poměrně velký, v nabídce jsou odrůdy Gala, Golden Delicious, Šampion, Jonaprinc, Jonagold, Rubinola, Goldstar, Braeburn, Topaz, Jonagored a Idared.

Podle předpokladu pěstitelů budou mít lidé šanci dorazit do poloviny října, a to ve všedních dnech od 6:30 do 14 hodin, v sobotu pak mezi osmou a dvanáctou hodinou. 

Cena je pochopitelně nižší než v obchodech, kolik ale činí? Při nákupu do 50 kilogramů ji sadaři stanovili na 31 Kč/kg, v případě překročení padesátikilové hranice je o dvě koruny za kilogram nižší. 

"Bohužel, vzhledem k současnému raketovému nárůstu cen všech vstupů v našem podnikání jsme byli donuceni upravit naše ceny nabízených jablek. Současně Vám však nabízíme i možnost cenové 'optimalizace' formou množstevního nákupu," uvedly Sady Životice. 

Témata: Ovoce