Primark je po Praze i v Brně: Na co se zákazníci mohou těšit?

Primark otevřel prodejnu v Brně.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

14. září 2022 14:35

Primark dnes otevřel v obchodním centru Olympia v Brně svou druhou prodejnu v České republice. Otevření předcházela investice v hodnotě více než 220 milionů korun. Nová pobočka o rozloze 3600 m2 nabízí zákazníkům z Moravy výjimečný zážitek z nakupování, který je oblíbený u zákazníků z celého světa.

Obchod nabízí nejnovější módní trendy i každodenní kousky napříč dámským, pánským a dětským sortimentem, dále kosmetické produkty, doplňky a potřeby do domácnosti. V nabídce nechybí ani rozrůstající se řada pod značkou Primark Cares, která je součástí změny s cílem učinit udržitelnou módu dostupnou pro všechny. Již nyní je 39 % oblečení společnosti Primark vyrobeno z recyklovaných nebo udržitelnějších materiálů. Módní řetězec se zavázal, že do roku 2030 bude 100 % jeho oblečení vyrobeno z recyklovaných nebo udržitelnějších materiálů. 

Nový brněnský obchod je celkově 406. pobočkou na světě a připojuje se k dalším prodejnám společnosti Primark v rostoucím regionu střední a východní Evropy. Vedle pražské, která byla otevřena v loňském roce, se jedná také o obchody ve slovinské Lublani a dvě polské pobočky ve Varšavě a Poznani. Mimo to se Primark také chystá otevřít další prodejny v Rumunsku, Slovensku a Polsku.

Tento týden je pro irský řetězec významný z hlediska mezinárodní expanze, jelikož během tří dnů otevře tři nové obchody. Den po brněnském otevření bude následovat 37. obchod v Irsku, konkrétně v Tallaghtu u Dublinu, a v pátek otevře novou pobočku v San Sebastiánu ve Španělsku.

"Vítám, že v Brně vznikne téměř 200 nových pracovních míst včetně možnosti práce na zkrácený úvazek. Zákazníky jistě potěší další rozšíření nabídky v nákupním centru i to, že Primark bude nabízet i více udržitelnou módu," uvedla primátorka Markéta Vaňková.

Maciej Podwojski, obchodní ředitel společnosti Primark pro region střední a východní Evropy (CEE), dodal, že má radost z otevření nové brněnské prodejny.

"Před více než rokem se nám v Praze dostalo skvělého uvítání a jsme potěšeni, že naše módní trendy a doplňky za dostupné ceny jsou mezi českými zákazníky oblíbené. Rádi jim otevřením tohoto obchodu naši nabídku opět přibližujeme a těšíme se na každého z nich," konstatoval.

Témata: primark Brno