Po lijáku v Praze se pohřešuje muž! V kanále hledal kešky, spláchla ho prudká vlna!

Zvláštní zachycení deště

Autor: ČTK, stars24.cz

10. června 2018 13:11

Po přívalovém lijáku, který se v sobotu přehnal přes Prahu, se stále pohřešuje muž. Při hledání takzvaných kešek v podzemním tunelu Motolského potoka ho spolu s dalšími třemi lidmi spláchla prudká vlna. Dva z nich skončili v nemocnici, ženu našli v sobotu večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

Hlídky poříční policie hledaly mladíka až do pozdního sobotního večera. "Dnes od rána budeme pátrat dál, zaměříme se na oblast Mánesa, Rašínova nábřeží a propusti, která se tam nachází," řekl dnes ČTK policejní mluvčí Jan Rybanský. Pokud počasí dovolí, budou pátrat i v tunelu, kde čtyři příznivce geocachingu zaskočila silná bouře s lijákem.

Tunel Motolského potoka měří zhruba čtyři kilometry. V sobotu se tam kvůli velké vodě nebylo možné dostat. Bude-li to potřeba, požádají policisté opět o pomoc potápěče.

Policisté už také identifikovali oběť, jejíž tělo v sobotu večer našli. "Jedná se o ženu, ročník 1991," uvedl mluvčí.

O sobotní průtrži mračen vyjížděli pražští hasiči k více než 50 případům. V Anežském klášteře bylo až 40 centimetrů vody, rychle ale odtekla. Liják nad Letnou o hodinu posunula i začátek rozlučkového zápasu fotbalisty Tomáše Rosického s kariérou.

Témata: Praha utonutí Bouřky Déšť