Nové Město nad Metují: Požár haly způsobil škodu za asi deset milionů korun

V Novém Městě nad Metují hořela hala

Autor: ČTK

22. srpna 2022 11:48

Škodu asi deset milionů korun způsobil podle prvního odhadu dnešní požár haly na čištění plastových kontejnerů v Novém Městě nad Metují na Náchodsku.

Jeden pracovník utrpěl popáleniny a záchranáři jej vrtulníkem převezli do nemocnice.

K požáru v průmyslovém areálu v Náchodské ulici v západní části města hasiči vyrazili po 07:00. Kromě haly o rozměrech 20krát 30 metrů hořely i kontejnery uskladněné venku před halou.

Aktuálně zasahujeme v Novém Městě nad Metují. Krátce po 7. hod. jsme přijali hlášení o požáru v průmyslovém areálu v ulici Náchodská. Na místě jsou profesionální i dobrovolné jednotky hasičů. Hasební zásah probíhá, zároveň provádíme průzkum. Čekejte v okolí dopravní omezení. pic.twitter.com/8D9LXDZIYo

— HZS Královéhradeckého kraje (@hzskhk) August 22, 2022

Z místa požáru se zpočátku valil hustý dým, který byl vidět zdaleka. Hasiči proto na místo povolali specialisty z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči s mobilní laboratoří na měření koncentrací zplodin v ovzduší.

Část střechy haly se kvůli vysokému žáru zřítila. Z části plastových kontejnerů složených na nádvoří zůstaly jen ohořelé ocelové klece. V areálu, který je v sousedství vlakového nádraží, má zázemí i autobusový dopravce Arriva a je v něm také čerpací stanice pohonných hmot.

Témata: požár Královéhradecký kraj