Jenda: O jednorázový příspěvek 5000 na dítě se bude žádat přes nový portál

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. srpna 2022 15:28

Ministerstvo práce a sociálních věcí dnes zveřejnilo další informace k jednorázovému příspěvku na dítě ve výši 5000 korun. Od příštího týdne už si o něj budou moci požádat všichni lidé, kteří mají nárok.

Ministerstvo dnes představilo nový klientský portál Jenda. Jeho prostřednictvím bude možné od pondělí 15. srpna žádat o jednorázový příspěvek 5 000 korun na dítě.

Dnes jsme novinářům představili náš nový klientský portál, přes který bude už od pondělí 15. srpna možné žádat o jednorázový příspěvek 5 000 korun na dítě. Pro online žádost budete potřebovat pouze elektronickou identitu občana.Více k příspěvku zde:📌https://t.co/8sVDOExj8h pic.twitter.com/USuaDK8NF4

— MPSV ČR (@mpsvcz) August 11, 2022

Odkaz na formulář se má objevit na stránce věnované příspěvku. Žádat bude možné až do poloviny příštího roku i osobně na vybraných Czech POINTech, především na krajských, městských a obecních úřadech.

Úřad také uvedl, že v současné době je již zpracována velká část výplat příspěvku, konkrétně více než 99 %, které jsou prováděny automaticky.

Naprostá většina rodin, které měly za červen nárok na přídavek na dítě má podle ministerstva peníze už na účtech nebo jim přijdou v následujících dnech.

Témata: Ministerstvo práce a soc. věcí Sociální dávky děti těhotenství Rodina