Tragický požár v Berouně: Vzplála výšková budova, jeden člověk zemřel

Hasiči zasahovali u požáru výškové budovy v Berouně. (7.8.2022)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. srpna 2022 13:43

Noční požár výškové budovy v Berouně se neobešel bez oběti na životě. Jeden člověk zemřel, další desítky lidí musely být z domu evakuovány. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Středočeští profesionální i dobrovolní hasiči vyrazili k požáru jedenáctipatrového bytového domu kolem půl třetí ráno. Oznamovatel uvedl, že vidí v horním patře plameny vycházející z oken. Vyhlášen byl proto druhý stupeň poplachu. 

"Na první pohled bylo jasné, že situace je velmi vážná, neboť ze dvou oken v desátém patře šlehaly vysoké plameny a po fasádě se požár blížil do horního bytu. Velitel nařídil evakuaci celého objektu," popsal mluvčí hasičů Jan Sýkora.

Evakuováno bylo celkem 77 osob, jeden člověk zemřel. Hasiči jej nalezli bez známek života s poraněním typickým po pádu z velké výšky.

Zásah probíhal současně z výškové techniky i z chodby zevnitř objektu. Lokalizace požáru trvala více než dvě hodiny. Příčina podle Sýkory není dosud jasná, probíhá vyšetřování. Škoda byla předběžně stanovena na 6 milionů korun.

Témata: Požáry Hasiči