Olšany u Prostějova otřásl výbuch: Dvojice z auta měla štěstí v naštěstí!

V Olšanech na Prostějovsku vybuchl dům. (18.7.2022) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. července 2022 15:40

V Olšanech na Prostějovsku došlo dnes před polednem k výbuchu domu, který je prakticky srovnán se zemí. Neštěstí se podle prvotních informací obešlo bez úmrtí, ačkoliv někteří lidé mohou mluvit o štěstí.

Policisté stále nemají jistotu, že pod sutinami zdemolovaného domu neleží lidé, oběti na životech ale zatím hlášeny nejsou. O štěstí v neštěstí však může mluvit dvojice zraněných.

Jde o řidiče a spolujezdce, kteří místem projížděli právě v momentu výbuchu. Jak uvedli policisté, jejich vůz zasáhla tlaková vlna a oba potřebovali ošetření. Lehké zranění ještě utrpěla žena z protějšího domu. 

"Na místě aktuálně zasahují policisté služby kriminální policie a vyšetřování, kriminalistický technik a policisté pořádkové a dopravní služby. Místo výbuchu bylo zadokumentováno i pomocí policejního dronu," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Policie již zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. "Vzhledem k tomu, že událost je na samotném počátku, je možné, že dojde ke změně právní kvalifikace. Příčiny exploze jsou v šetření," dodala Zajícová. 

Témata: výbuch domu v Olšanech (18.7.2022) Policie ČR