Požár v Kralupech nad Vltavou: Hasiči objevili další ohniska

V Kralupech nad Vltavou hasiči pokračují v likvidaci rozsáhlého požáru plastového odpadu v areálu kovošrotu

Autor: ČTK

11. července 2022 8:38

V areálu kralupského kovošrotu nalezli v neděli hasiči další ohniska požáru, který zde vypukl v úterý. Likvidaci požáru proto stále ještě nevyhlásili a na místo nadále dohlížejí, sdělil ČTK mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.

"Přes noc i přes den byla nalezena ohniska požárů, která byla následně uhašena," informoval Bakalář. Podle něj jsou v areálu profesionální hasiči a dobrovolná jednotka hasičů z Kralup nad Vltavou, kterou přijedou vystřídat jinočanští hasiči.

Při požáru vznikla podle odhadu škoda tři miliony korun a nadále pokračuje vyšetřování jeho příčiny. Policisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což v případě dopadení pachatele a prokázání viny hrozí až tříletý trest vězení.

Hasiči k požáru vyjížděli v úterý před 17:00, oheň vznikl ve zhruba 50 metrů široké skládce plastového odpadu. Na místě postupně zasahovalo několik stovek hasičů, ve čtvrtek ráno dostali hasiči zhruba po 40 hodinách požár pod kontrolu. V pátek byl poplachový stupeň snížen na základní, do čtvrtečního večera platil nejvyšší možný.

Témata: požár Hasiči