Půjde sexuolog Weiss za dva mrtvé na šest let do vězení? Soud rozhodne dnes

Sexuolog Petr Weiss

Autor: stars24.cz, ČTK

18. října 2017 3:17

Po závěrečných řečech obhájců a státního zástupce dnes Okresní soud v Pelhřimově vynese rozsudek v kauze loňské dopravní nehody sexuologa Petra Weisse.

Zahynuli tehdy dva lidé, jeden člověk byl těžce zraněn. Obžaloba viní Weisse ze způsobení smrti a těžké újmy na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí Weissovi až šest let vězení. Zmocněnec pozůstalých po něm také požaduje odškodné ve výši téměř 20 milionů korun.

Nehoda se stala loni 16. září kolem 17:00 na Pelhřimovsku. Weiss jel ve voze Jaguar od Rynárce po silnici třetí třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním autem Ford Focus. Pětapadesátiletý řidič zemřel na místě, jeho pětadvacetiletá dcera cestující na zadním sedadle, která nebyla připoutaná bezpečnostním pásem, podlehla těžkému zranění o dva dny později v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá řidičova manželka na předním sedadle.

Weiss při zahájení líčení prohlásil, že pozůstalým nabídl okamžitě finanční výpomoc ve výši 250.000 korun, což prý rodina bez udání důvodu neakceptovala. Zmocněnec pozůstalých Jan Cholenský řekl, že částku 20 milionů jako odškodné považuje za přiměřenou.

Témata: Petr Weiss (sexuolog) Nehody aut