Hlubuček a spol. v hledáčku policie: Razie na magistrátu, 11 obviněných

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. června 2022 12:00

Jen pár měsíců před volbami zasahují policisté na pražském magistrátu, podle dostupných informací v souvislosti s hospodařením městského dopravního podniku. Několik osob bylo obviněno, policejní prohlídka se údajně týkala i kanceláře Petra Hlubučka, náměstka primátora.

Podle informací MF Dnes zasahují detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu na magistrátu a také v budovách městského dopravního podniku. Vrchní státní zastupitelství v Praze uvedlo, že bylo zahájeno trestní stíhání proti 11 osobám v souvislosti s hospodařením Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Zásah na úřadu potvrdil i primátor Zdeněk Hřib (Piráti). "V kanceláři náměstka za STAN teď probíhá policejní prohlídka. Úřad poskytuje součinnost. Pokud existuje nějaké podezření, musí být prošetřeno," uvedl na twitteru. 

Jak naznačil předseda STAN Vít Rakušan, má jít o kancelář Petra Hlubučka, náměstka primátora pro infrastrukturu, životní prostředí, technickou vybavenost a bezpečnost.

"To je samozřejmě znepokojivá informace, nic dalšího však nyní o tomto zásahu nevíme. Nechme prosím policii dělat její práci," napsal ministr vnitra. 

Témata: magistráty Praha Policie ČR