Tragická nehoda na Písecku si vyžádala život dvou lidí

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

10. června 2022 19:59

Při srážce nákladního a osobního vozu dnes odpoledne na Písecku zemřeli dva muži. Silnice mezi Českými Budějovicemi a Pískem je v místě nehody uzavřena, policie odklání dopravu. Tragická nehoda se stala u odbočky na Tálín. ČTK to řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

"V osobním voze cestovali dva muži, kteří střet nepřežili. Podle prvních informací z vyšetřování vyplývá, že se zatím z neznámých důvodů dostali do protisměru, kde se srazili s nákladním vozem," řekl Matzner. Nehoda se stala krátce po 14:30.

"Dva muži v osobním voze při střetu utrpěli zranění neslučitelná se životem a zemřeli ještě před příjezdem záchranářů. Řidič nákladního vozu byl s lehčími zraněními v oblasti hrudníku a nohou převezen do písecké nemocnice," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Jde o druhou tragickou nehodu na jihu Čech v tomto týdnu. Ve středu zemřela ve Volarech na Prachaticku chodkyně, kterou srazil nákladní automobil. Autohavárie v kraji si od začátku roku vyžádaly 23 obětí.

Témata: Nehody aut Jihočeský kraj