Kroměříž a vražda novorozence: Případ se může rozlousknout i za několik měsíců

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK, stars24.cz

13. května 2022 14:50

Policie dál vyšetřuje vraždu novorozence v Kroměříži, z níž je podezřelá čtyřiadvacetiletá matka i její druh. Policisté ve čtvrtek několik hodin čerstvě narozené dítě hledali, udělali také domovní prohlídku u ženy. Novorozeně se však najít nepodařilo. Vyřešení případu možná potrvá.

Ve čtvrtek ráno policii oznámil jeden z lékařů kroměřížské nemocnice, že se k nim dostala pacientka po právě prodělaném porodu, která u sebe neměla dítě.

Žena krátce po ošetření z nemocnice na svou žádost odešla. Ihned po oznámení jsme policie po rodičce začala pátrat. Čtyřiadvacetiletou ženu i jejího druha následně omezila na osobní svobodě.

Případ převzali krajští kriminalisté, novorozence hledali. Prohledávali okolí domu, kontejnery i kanalizaci. V bytě ženy jsme ve večerních hodinách provedli domovní prohlídku.

Novorozeně se jim ale najít nepodařilo. Skutek policie prověřuje jako závažný trestný čin vraždy. Krajští kriminalisté i nadále na případu usilovně pracují.

Podle policie budou probíhat znalecká zkoumání a také se bude vyhodnocovat zajištěný materiál. To ale může trvat i několik týdnů až měsíců.

Témata: Vražda