Chodov: Požár bytového domu byl vidět z poloviny Prahy

Požár na Chodově v bytovém domě

Autor: ČTK, stars24.cz

2. května 2022 18:28 | Aktualizováno: 2. května 2022 21:19

V domě na pražském Chodově dnes odpoledne vypukl požár v jednom z bytů. Oheň se rozšířil i do střešní izolace. Evakuováno bylo několik desítek lidí. Hasiči vyhlásili zvláštní - tedy nejvyšší - stupeň poplachu. Nikdo nebyl zraněn. Požár se podařilo hasičům lokalizovat před 20:00, dál budou pokračovat v dohašování. ČTK o tom informoval jejich mluvčí Martin Kavka. Rozsah škod a příčinu požáru určí vyšetřovatelé.

Hořelo v Divišovské ulici, požár vypukl kolem 15:30. "Rozsah požáru byl na ploše asi 50 krát 50 metrů a nedařilo se ho dlouho lokalizovat," uvedl mluvčí. Koncentrace škodlivin v ovzduší nepřesáhly v obytných částech nebezpečné hodnoty.

"Snažíme se požár lokalizovat," uvedli hasiči před 17:00. Pražská záchranná služba napsala, že na místě je připraven i speciální vůz Fenix, inspektor a posádka záchranářů. Zatím ale nemuseli zasahovat.

Kouř je vidět z více částí Prahy. Na místo byly vysláni hasiči ze 3 profesionálních stanic a 1 dobrovolná jednotka. pic.twitter.com/x040o9j8RY

— Hasiči Praha 🚒 (@HasiciPraha) May 2, 2022

"Stále se snažíme dostat požár pod kontrolu a probíhá střídání hasičů. Chemická služba v ovzduší nenaměřila žádné zvýšené hodnoty," dodali následně.

Kouř byl podle nich viditelný z více částí Prahy. Na místo byly zpočátku vysláni hasiči ze 3 profesionálních stanic a 1 dobrovolná jednotka. Zásahu se nakonec účastnily jednotky ze všech deseti stanic pražských profesionálních hasičů, čtyři jednotky profesionálních podnikových hasičů a několik jednotek dobrovolných hasičů. Ze Středočeského kraje byla na místě jednotka z Říčan.

Témata: požár Praha