Tragédie na Kladensku: Další neštěstí při motorsportu, nejhorší se stalo v Lopeníku

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. května 2022 9:10

Nehody k motorsportu zkrátka patří, bohužel včetně těch tragických. K dalšímu takovému neštěstí došlo o tomto víkendu ve středních Čechách. Poslední tragédie je o to smutnější, že tentokrát zemřelo pod koly dítě.

K tragédii došlo v sobotu při závodech nákladních vozů na Kladensku. Podle dostupných informací dítě vběhlo na trať, kde jej následně vůz srazil. Neštěstí je momentálně předmětem policejního vyšetřování.

Bohužel, k podobným událostem v motorsportu občas dochází. K té nejznámější a nejtragičtější došlo v roce 2012 u Lopeníku, tehdy zahynuly čtyři dívky. Jedna z obětí byla ještě nezletilá. 

Automobil Mitsubishi vyletěl z tratě rychlostí kolem 150 kilometrů za hodinu, čtyři osoby přišly o život a další dva lidé se zranili. Okresní soud v Uherském Hradišti uložil letos v dubnu traťovému komisaři osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu 18 měsíců za pochybení při pořádání závodu.

Deník upozornil již před lety na další podobné havárie. Při Valašské rallye v roce 2009 zemřeli dva třináctiletí kluci a otec jednoho z nich. O tři roky později došlo k tragédii na zlínské Barum rallye. Vůz Subaru skončil mezi diváky, jeden z nich, čtyřiapadesátiletý muž ze Semilska, zemřel.

Témata: Policie ČR Motorsport nehody