Barrandovský most čeká oprava! Jak ovlivní dopravu v Praze?

Barrandovský most.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. dubna 2022 10:40

Již za několik týdnů bude zahájena dlouho očekáváná rekonstrukce Barrandovského mostu. Každý obyvatel hlavního města ví, že dopravu v Praze to zásadně ovlivní. Na co se mají řidiči připravit?

Podle tiskového prohlášení TSK aktuálně probíhají od minulé středy  práce na rozšíření sjízdné rampy z mostu na ulici Modřanská o jeden jízdní pruh. Stavbu je nutné provést před zahájením celkové rekonstrukce a bude dokončena nejpozději do 1. května.

Oprava nejvytíženější dopravní tepny v Česku začne právě během příštího měsíce, podle náměstka pražského primátora Adama Scheinherra je nevyhnutelná. "Do mostu roky teče a předpjatá lana, která ho drží pohromadě, někde vůbec neplní svou funkci. Situace je vážná," uvedl. 

Rekonstrukce má dvě fáze. V první proběhla sanace spodní části stavby, dopravní omezení byla minimální. Druhá etapa už se bude týkat nosných konstrukcí, most ale nikdy nebude zcela uzavřen. V každém směru bude uzavřen pouze jeden jízdní pruh.

Největší porce omezení připadá na letošní rok, kdy budou trvat 110 dní. V letech 2023 a 2024 to pak bude 92 a o rok později 82 dní. 

Témata: doprava Praha