Tečka v neděli zčervenala, už je zase funkční. Co se stalo?

Covid pas, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2022 19:53

Lidem v neděli zčervenala aplikace Tečka, která slouží k ukládání certifikátů o očkování proti covidu-19. Projekt Chytrá karanténa odpoledne oznámil, že se chybu podařilo opravit. Výpadek neměl vliv na platnost certifikátů.

"Po automatické aktualizaci pravidel se již vše zobrazuje, jak má. Aktualizace je možná i ručně po rozkliknutí pravidel ve spodní části obrazovky v Tečce," uvedli zástupci Chytré karantény na twitteru. 

Ke "zčervenání" Tečky došlo podle zástupců projektu Chytrá karanténa v neděli ráno, způsobil jej výpadek validační služby. Na platnost certifikátu však chyba aplikace neměla mít vliv. 

Opraveno! Validační služba je opět funkční. Po automatické aktualizaci pravidel se již vše zobrazuje jak má. Aktualizace je možná i ručně po rozkliknutí pravidel ve spodní části obrazovky v Tečce. Děkujeme za trpělivost a omlouváme se za případné komplikace. https://t.co/PdsFirl3yT

— Chytrá karanténa (@ChytraKarantena) April 3, 2022

Aplikace Tečka slouží k ukládání certifikátů o očkování proti covidu-19. Původně sloužila k prokazování se při vstupu do nejrůznějších typů služeb, tato povinnost ovšem v Česku skončila na začátku února.

Témata: covid pasy