Na chodníku někdo leží! volal muž záchranářům. Po příjezdu je čekal šok!

Záchranáře a policisty čekal šok!

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. května 2018 12:49

Uvědomělí občané, kteří si všímají dění kolem sebe a nezdráhají se zavolat policii či záchrannou službu kdykoliv je to třeba, jsou pro společnost nesmírně přínosní. Někdy se ale i dobrý úmysl může zvrtnout, obzvlášť u lidí, kteří si myslí, že zavoláním záchranky pro ně práce skončila.

Své o tom ví Zdravotnická záchranná služba Královéhracedkého kraje. Její záchranáři vyjížděli minulý týden k naléhavému volání osoby, která tvrdila, že na chodníku na zemi leží nehybný člověk.

"Naše výjezdové skupiny včetně lékaře za asistence dvou vozů policie ČR dnes vyjížděly na naléhavé oznámení o nehybně ležící osobě na chodníku v jedné z královéhradeckých ulic," napsali záchranáři na sociální síti.

Volající osoba ale žádné další informace poskytnout nedokázala. Záchranáře totiž přivolala poté, co nehybnou osobu spatřila z balkonu svého bytu, a neměla sebemenší ochotu sejít dolů.

"Volající osobu viděl pouze z balkonu a nebyl ochoten sejít a prověřit zdravotní stav osoby a případně začít s poskytováním pomoci dle rad operátorky," upřesnili záchranáři.

Po příjezdu na místo čekal záchranáře i policisty šok. Na místě totiž nebyla nehybná osoba, ale kalužina plná vody! " Po příjezdu na místo jsme zjistili, že volající z balkonu neviděl ležící osobu, ale kaluž," uvedli záchranáři,

Nepopírají, že volající měl možná dobré úmysly, mohl ale nejdříve sám ověřit situaci. "Takovýto, byť možná zdánlivě úsměvný výjezd (zřejmě i v dobré víře volajícího) stojí daňové poplatníky desítky tisíc korun," podotkli lékaři.

Témata: záchranáři Záchranná služba zajímavosti