Tečka zčervenala, všímají si lidé. Certifikáty jsou platné, ujišťují úřady

Covid pas, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2022 11:44

Lidem v neděli zčervenala aplikace Tečka, která slouží k ukládání certifikátů o očkování proti covidu-19. Uživatelé ale byli ujištěni, že na platnost certifikátu nemá aktuální výpadek žádný vliv.

Ke "zčervenání" Tečky, na které upozornila řada lidí na sociálních sítích, došlo podle zástupců projektu Chytrá karanténa v neděli ráno, způsobil jej výpadek validační služby.

"Jedná se o výpadek validační služby, který ale nemá vliv na platnost certifikátu a QR kód v zahraničí bude i nadále vyhodnocován správně. Na odstranění problému se zobrazením pracujeme a omlouváme se za komplikace," uvedl projekt na twitteru.

Dnes ráno uživatelům „zčervenala” aplikace Tečka. Jedná se o výpadek validační služby, který ale nemá vliv na platnost certifikátu a QR kód v zahraničí bude i nadále vyhodnocován správně. Na odstranění problému se zobrazením pracujeme a omlouváme se za komplikace.

— Chytrá karanténa (@ChytraKarantena) April 3, 2022

Aplikace Tečka slouží k ukládání certifikátů o očkování proti covidu-19. Původně sloužila k prokazování se při vstupu do nejrůznějších typů služeb, tato povinnost ovšem v Česku skončila na začátku února.

Témata: covid pasy