Zavražděný učitel: U učiliště v pražské Michli vzniklo pietní místo

Ilustrační foto

Autor: ČTK

1. dubna 2022 17:30

Před vchodem do Středního odborného učiliště v Ohradní ulici v pražské Michli vzniklo pietní místo, kde lidé svíčkami a květinami připomínají památku zabitého pedagoga. Škola také vyvěsila černou vlajku. Z útoku mačetou, po němž učitel zemřel, je podezřelý devatenáctiletý žák učiliště. Policie s ním zahájila trestní řízení. V učilišti se dnes kvůli tragédii neučilo.

U vchodu do školy se dnes kolem 11:00 u fotografie zavražděného učitele matematiky nacházely desítky svíček a několik růží. Na místě bylo několik žáků učiliště, kteří přišli svého učitele uctít.

Ředitel učiliště Karel Dvořák ve čtvrtek na webu spolu s informací o zrušení páteční výuky uvedl, že zavražděný učitel byl pedagogem s velkým P, s žákem podezřelým z vraždy nikdy nebyly problémy a ze strany školy nebyly porušeny žádné bezpečnostní předpisy.

Pachatel podle policie zaútočil na učitele ve čtvrtek před polednem ve čtvrtém patře budovy školy v jeho kabinetu. Pedagog napadený mačetou přes snahu přivolaných záchranářů zraněním na místě podlehl. Útočník z místa utekl.

Policisté následně v Dolních Břežanech v okrese Praha-západ zatkli devatenáctiletého žáka školy, kterého z vraždy podezírají. Předpokládaným motivem činu byl podle vyšetřovatelů spor mezi ním a pedagogem.

Témata: Praha Vražda