Zrušení silniční daně: Vláda by se měla probrat, reaguje Středula!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. března 2022 16:56

Vláda na středečním jednání rozhodla o své reakci na rostoucí ceny pohonných hmot, mimo jiné zrušila silniční daň. Podle mnoha lidí jsou ale tyto kroky kabinetu Petra Fialy (ODS) nedostačující.

Ozval se třeba předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. "Zrušení silniční daně lidem opravdu nepomůže!" napsal ve čtvrtek na twitteru.

Odborový předák uvedl, že na příští týden svolal mimořádné jednání tripartity. "Chceme vládu přimět k tomu, aby se konečně probrala a přijala taková opatření, která naše občany a ekonomiku před dopady války opravdu ochrání!" dodal.

Vláda zrušila silniční daň pro osobní auta a dodávky do 12 tun. Její výše se v závislosti na objemu motoru osobního vozidla nebo nejvyšší povolené hmotnosti a počtu náprav u nákladních automobilů pohybuje v rozmezí od 1 200 Kč do 8 100 Kč ročně.

Podnikatelé už nebudou muset hradit dubnové zálohy silniční daně za 1. čtvrtletí. Ministerstvo financí odhaduje dopad na státní rozpočet na více než čtyři miliardy korun.

Témata: Daně Josef Středula Vláda ČR auto