Hromadná nehoda na D5: Kdy se podaří odklidit dálnici?

Na dálnici D5 došlo k hromadné nehodě. (20.1.2022)

Autor: stars24.cz, ČTK

20. ledna 2022 20:20 | Aktualizováno: 20. ledna 2022 21:37

Dálnice D5 bude po dnešní hromadné nehodě 36 aut směrem na Prahu plně zprovozněna kolem půlnoci. ČTK to dnes kolem 18:30 sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Jeden pruh by měl být podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové otevřen zhruba ve 22:00. Původně počítala s částečným zprovozněním o hodinu dříve.

Husté sněžení na místě ale podle ní komplikuje plánované zprůjezdnění, stroje s radlicemi musí z několikakilometrového úseku sníh odstranit. Hasiči a odtahová služba na místě nehody nadále odklízejí bouraná vozidla. Do 21:00 odklidili 33 vozů.

Opačný směr na Plzeň, který policisté, hasiči a záchranáři používali při odstraňování následků nehody, je podle informací z policejního twitteru od 19:00 plně průjezdný.

Na 33. kilometru dálnice u Žebráku na Berounsku se dnes dopoledne srazilo 20 osobních a 16 nákladních aut. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Homolové bylo na místě šest zraněných lidí, z toho dva středně těžce.

Dopravu na objízdných trasách podle Suchánkové musí místy řídit policie. V některých částech se vytvářely kolony a řidiči hledali i jiné trasy.

Příčiny nehody policie zjišťuje, v potaz bere i nepříznivé počasí. Škodu zatím není podle mluvčí policie Vlasty Suchánkové možné odhadnout.

Témata: Dopravní nehody Dálnice Policie ČR