Kralupy nad Vltavou: Škody po požáru paneláku jsou statisícové!

Požár v paneláku v Kralupech nad Vltavou 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. ledna 2022 11:13

Škody, které vznikly při sobotním požáru sklepa v paneláku v Kralupech nad Vltavou, dosahují výše několika set tisíc korun. Co bylo příčinou požáru ale stále není známé.

Jak už stars24.cz informoval, na jednom z hustě obydlených sídlišť Kralup nad Vltavou v sobotu večer hořelo. Požár se šířil sklepem panelového domu a na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Na místě zasahovalo 8 hasičských jednotek a bylo evakuováno 25 osob. "Na místě se tak sjelo devět cisteren, dvě automobilové plošiny a protiplynový automobil se zásobou náhradních lahví se stlačeným vzduchem, neboť celý zásah probíhal v dýchací technice. Zároveň byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," uvedli hasiči.

Šest osob se nadýchalo zplodin hoření a převzaly si je do péče posádky zdravotnické záchranné služby. Dva lidé byli poté převezeni k dalšímu ošetření na interní oddělení do nemocnice.

Hasiči po uhašení požáru pracovali především na důkladném odvětrání, neboť celý dům byl silně zakouřen. Zásah skončil těsně před 22. hodinou. Co bylo příčinou požáru ale stále není jasné, škodu však vyšetřovatelé vyčíslili na 750 tisíc korun.

Témata: požár středočeský kraj