Požár v Plzni: Hasiči dnes zasahovali ve skladu potravin!

Hasiči zasahují u požáru

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. prosince 2021 20:08

Hasiči v Plzni dnes odpoledne několik hodin likvidovali požár, který vzplál ve skladu potravin na Rokycanské třídě v objektu nad čerpací stanicí. Poplach byl vyhlášen devíti jednotkám hasičů.

Jejich zásah si vyžádal omezení dopravy na rušné výpadovce z Plzně směrem na Prahu, informoval ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Podle něj se nepotvrdilo, že by uvnitř objektu byli nějací lidé.

Požár vzplál kolem 14:00, v 16:10 ho hasiči lokalizovali a těsně po 18:00 zlikvidovali. Způsobenou škodu hasiči předběžně odhadli na 20 milionů korun, uvedl Poncar.

Hasiči nasadili do zásahu dva kusy výškové techniky, na střechu budovy použili k hašení speciální hasicí přístroj Cobra, který dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu. Uvnitř budovy hasili dvěma proudy vody.

Doprava na Rokycanské třídě byla ve směru z Plzně svedena do protisměru, provoz řídily policejní hlídky. Plzeňské městské dopravní podniky vypnuly v místě nasazení hasičské techniky trolejové vedení.

Témata: požár Hasiči