Dálnice D35 má nový úsek! Babiš si šťouchl do nastupující vlády

Dálnice, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. prosince 2021 15:40

Čeští řidiči se ještě před Vánoci dočkají dárku v podobě desítek kilometrů nových dálnic. První kilometry se za účasti premiéra Andreje Babiše otevřely již dnes na dálnici D35.

Dálnice D35 má v budoucnu plnit roli alternativní cesty k páteřní D1 a zajišťovat provoz mezi Čechami a Moravou. Aktuálně je v provozu zhruba 75 z celkových 210 kilometrů.

Dnes se otevřel třináctikilometrový úsek mezi Opatovicemi nad Labem a Časy. Nechyběl u toho končící premiér Andrej Babiš (ANO), který si šťouchl do nastupujícího kabinetu Petra Fialy (ODS).

Řidiči dostávají v tomto týdnu pod stromeček dalších 40 km nových dálnic! Dnes 13km úsek D35 Opatovice nad Labem – Časy. Investice do dopravy zlomily v posledních dvou letech všechny rekordy, jen letos byl rozpočet SFDI 127,5 mld. Kč. pic.twitter.com/n024Eha0Kg

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) December 15, 2021

"Investice do dopravy zlomily v posledních dvou letech všechny rekordy, jen letos byl rozpočet SFDI 127,5 mld. Kč. Doufám, že nová vláda bude v tempu výstavby, které jsme nastartovali, pokračovat," napsal Babiš.

Do konce roku budou rovněž otevřeny nové úseky dálnice D7 u Panenského Týnce a dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

Témata: Dálnice dálnice D35 Andrej Babiš