Známý český herec (70) bojuje o život! Je v umělém spánku! Barmanka promluvila o útočníkovi

Útok na českého herce 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. května 2018 13:52

Známý herec Ján Sedal (70) skončil ve vážném stavu v nemocnici poté, co jej v sobotu v centru Brna napadl jiný muž. Podle servítky, která s hercem těsně před útokem mluvila, byl útočník psychopat!

Sedal je ve velmi vážném stavu ve Fakultní nemocnici U svaté Anny v Brně. Herec byl napaden v sobotu nad ránem před jeho oblíbeným nonstopem na Dvořákově ulici v Brně. „Dal si tady nějaké to pivo, pokecali jsme. Občas si trochu rýpl, ale jinak pohodový pán,“ svěřila se barmanka Blesku.

Kolem sedmé hodiny podle ní požádal na chodníku Sedal jiného návštěvníka o cigaretu. Oslovený muž ale zareagoval zcela nepochopitelně! „Úplně nesmyslně ho udeřil. Je to psychouš, pako,“ řekla o násilníkovi barmanka. Sedmdesátiletý herec prý útok nečekal, po dalších úderech skončil ve vážném stavu ležet na chodníku.

Útočník (32) z místa odešel, o stav vážně zraněného Sedala se přitom vůbec nezajímal. Mezitím přijela na místo městská policie, která ihned začala po útočníkovi pátrat. 

„Muže, který měl po předchozí slovní rozepři útočit, strážníci zadrželi. Putoval do vazby, vyšetřujeme jej pro těžké ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková s tím, že jeden muž skončil v nemocnici. Konkrétní jména ale neprozradila.

Ján Sedal prodělal dvě operace a leží v umělém spánku v nemocnici U svaté Anny.

Sedal se narodil v Bratislavě, většinu své herecké dráhy spojil s brněnským HaDivadlem v jeho nejslavnější „goldflamovské" éře, nyní už v angažmá není. Spolupracoval i s jinými soubory. Objevil se asi ve třech desítkách filmů, například Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města nebo Alois Nebel. Hrál také v televizních seriálech, v posledních letech například Svět pod hlavou, Bohéma a Vzteklina.

Témata: Ján Sedal Brno napadení