Zavření škol? Premiér Fiala vysvětlil, proč už není možné!

Petr Fiala (ODS).

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. prosince 2021 12:23 | Aktualizováno: 8. prosince 2021 22:10

Kvůli epidemické situaci a častým záchytům nákazy ve školách se aktuálně vede debata o prodloužení vánočních prázdnin. Shoda na něm ale nepanuje. Třeba zástupci vznikající vlády odmítají radikální opatření ve školství.

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS), který čeká na jmenování celé vlády, o víkendu na twitteru jasně deklaroval, že jeho kabinet nechce řešit pandemii opatřeními, které by se zásadně dotkly dětí a dospívajících.

"Školy jsme měli zavřené nejdéle v celé Evropě. Tuto situaci nechceme opakovat," vysvětlil svůj postoj předseda vlády a někdejší ministr školství.

Podle Fialy nejde jen o to, že děti přijdou o výuku či kroužky, především jim bude chybět kontakt s vrstevníky. "Domácí izolace v tomto citlivém věku může mít negativní vliv na jejich psychiku, jak bohužel ukazují data od psychologů a psychiatrů," konstatoval.

"Mysleme na to, že čas, o který děti takto přijdou, jim nemůže nahradit žádná 'kompenzace'. I tím, že se necháte očkovat, můžete nejmladší generaci pomoci," dodal Fiala.

Témata: Školství Petr Fiala (ODS)