Kompenzační bonus je o něco blíž schválení! Koho a za jakých podmínek se týká?

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. prosince 2021 15:37

Babišová vláda v posledních dnech intenzivně řeší kompenzace pro podnikatele, jejichž živobytí škodí aktuální vlna epidemie a na ni reagující opatření. Po dnešku je o něco blíže schválení kompenzační bonus.

Podnikatelé v některých oborech kvůli aktuálně platným vládním opatřením proti šíření koronaviru opět tratí. Vláda tak má v plánu jim ztráty částečně kompenzovat.

Jak uvedla dnes na twitteru končící ministryně financí Alena Schillerová (ANO), sněmovní rozpočtový výbor doporučil poslancům schválit kompenzační bonus.

Kompenzační bonus patřil mezi nejrychlejší a nejefektivnější vládní pomoci. @financnisprava za předchozí bonusová období vyřídila přibližně 2,4 milionu žádostí a zasaženým podnikatelům vyplatila přes 44 miliard korun.

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) December 1, 2021

Živnostníci a podnikatelé, kterým poklesli tržby alespoň o 30 procent, by díky němu měli mít možnost žádat až o 1000 korun denně. První období je od 22. listopadu do 31. prosince 2021 a druhé za leden 2022.

Finanční správa za předchozí bonusová období vyřídila přibližně 2,4 milionu žádostí a zasaženým podnikatelům vyplatila přes 44 miliard korun.

Témata: Alena Schillerová Ministerstvo financí