Ve Slaném se zřítil na náměstí vánoční strom!

Vánoční strom ve Slaném

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

30. listopadu 2021 16:01

Na Masarykově náměstí ve Slaném se dnes po poledni zřítil vánoční strom. Může za to větrné počasí, nebo růstová vada kmene, uvedlo město na facebooku. Pád stromu nikoho nezranil ani nezpůsobil škody.

Policisté událost prověřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Zkoumají, zda byl strom správně ukotvený. Úkony trestního řízení ale zatím nebyly zahájeny, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.

V Česku dnes platí výstraha meteorologů před silným větrem. Podle Richterové je pravděpodobné, že za pád stromu může vítr. "Policisté ale prověřují i to, zda byl strom správně ukotven," dodala. Na místě pracuje kriminalistický technik a bude možná přivolán znalec.

Slaný rozsvítilo vánoční strom v sobotu, zřítil se dnes kolem 12:30. "Větrné počasí, možná skrytá růstová vada kmene vánočního stromu pravděpodobně způsobila jeho sesutí. Nikdo nebyl zraněn a nedošlo ani ke škodám na majetku," napsala radnice na facebooku. Instalaci zajišťovali zaměstnanci technických služeb, město s nimi situaci řeší. "Pád stromu bude předmětem dalšího šetření," dodala radnice.

Výstraha před silným větrem na většině území Česka platí do dnešní půlnoci. V nárazech může foukat rychlostí až kolem 70 kilometrů v hodině.

Témata: Vánoční strom středočeský kraj