Svrčinová má covid: Nakazila se od ministra Vojtěcha?

Adam Vojtěch (ANO)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. listopadu 2021 14:40

Koronavirus se v těchto dnech rozšířil také na ministerstvu zdravotnictví. Jen den po šéfovi Adamu Vojtěchovi se veřejnost dozvěděla o nákaze také v případě hlavní hygieničky Pavly Svrčinové.

O jejím pozitivním testu informoval dnes Radiožurnál, respektive server iRozhlas.cz. Hlavní hygienička je bez příznaků, izolovala se a pokračuje v práci z domova.

Logicky se nabízí vysvětlení, že se nakazila od ministra zdravotnictví Vojtěcha (za ANO), který o svém pozitivním testu informoval v neděli na twitteru. Diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce se kvůli nákaze zúčastnil prostřednictvím videokonference.

"Z pátku na sobotu mi nebylo dobře, proto jsem si včera došel preventivně na PCR test. Ten bohužel ukázal, že jsem pozitivní. Nastupuji tak do 14 denní izolace. Díky očkování mám mírný průběh a budu tak pracovat z domova," uvedl ministr. 

Během minulého týdne se nakazil rovněž prezident Miloš Zeman, který se tak krátce po propuštění musel vrátit do Ústřední vojenské nemocnice. Tam mu byly aplikovány protilátky.

Témata: Pavla Svrčinová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Adam Vojtěch (ANO)