Nehoda na Mělnicku: Srazil se kamion s dodávkou a osobákem, jeden mrtvý!

Na Mělnicku se srazilo osobní auto s kamionem a dodávkou, jeden člověk zemřel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. listopadu 2021 15:48

U Spomyšle na Mělnicku se dnes srazilo osobní auto s kamionem a dodávkou. Řidič osobního auta při nehodě zemřel, další dva lidé utrpěli zranění. Příčinu nehody policisté vyšetřují, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Hlavní tah mezi Mělníkem a dálnicí D8 policie na déle než pět hodin uzavřela.

Nehoda byla hlášená kolem 08:30 na silnici I/16. Řidič osobního auta přejel z neznámých důvodů do protisměru. "Protijedoucí kamion se mu snažil vyhnout tak, že najel na krajnici. Osobní auto se s ním lehce střetlo a pokračovalo dál, za kamionem ale byla ještě dodávka, se kterou se osobní vůz srazil," uvedla Richterová.

Muž z osobního vozu podle ní na místě podlehl zraněním. Záchranná služba na twitteru uvedla, že jednoho zraněného přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze a druhý skončil s lehčím zraněním v motolské nemocnici. Podle Richterové vrtulník přepravoval šoféra z dodávky. "Řidič kamionu byl bez zranění a jeho spolujezdkyně utrpěla lehčí zranění," uvedla.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči na místo vyslali jednotky z Kralup nad Vltavou a Mělníka s vyprošťovacím automobilovým jeřábem. "V jednom z vozidel zůstala zaklíněna osoba, která utrpěla zranění natolik vážná, že jim na místě podlehla a přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby tak mohl pouze konstatovat exitus," uvedl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora.

Policisté silnici obousměrně uzavřeli, řidiči jezdili po objízdné trase. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny. Provoz na silnici I/16 byl podle Richterové plně obnoven před 14:00.

Příčinu nehody policisté vyšetřují. Řidič kamionu měl podle Richterové dechovou zkoušku negativní, u šoféra dodávky ji kvůli zraněním nebylo možné provést. "U zemřelého řidiče nařídili soudní pitvu," dodala Richterová.

Témata: středočeský kraj Nehody kamiónů Dopravní nehody