Lockdown pro lidi nad 60 let? Pravděpodobný ministr Válek promluvil o opatřeních!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. října 2021 16:33 | Aktualizováno: 29. října 2021 22:06

Česko už během epidemie koronaviru zažilo několik lockdownů, politici už by k tak razantnímu kroku sahat nechtěli. Favorit na post ministra zdravotnictví v nové vládě Vlastimil Válek (TOP 09) v podcastu PoliTalk promluvil o možných opatřeních.

Válek v rozhovoru naznačil, že by se opatření mohla týkat lidí starších 60 let, slovo lockdown by ale nepoužil. Restrikce by se mohly týkat zaměstnání či nákupů.

"Jedna z možností by pravděpodobně byla jim vytvořit časy, kdy mohou chodit nakupovat, a ti, co chodí do práce, by tam asi museli přestat chodit a být v nějaké domácí karanténě," uvedl pravděpodobný nový ministr zdravotnictví s tím, že zatím jde jen o spekulace.

Podle Válka je nutné, aby taková opatření případně navrhli odborníci, kteří už byli osloveni ke spolupráci. Postup vůči neočkovaným lidem starším 60 let by se také mohl lišit ve městech a na venkově. 

V rámci řešení epidemie nejde o neznámá opatření. Práce z domova byla v minulosti doporučována všem zaměstnancům, kteří ji tak mohli vykonávat. Nákupy ve vyhrazeném čase se v počátku epidemie týkaly seniorů. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vlastimil Válek (TOP 09)