Pomsta za napadeného číšníka? Přátelé Miroslava se chystají do Nizozemí!

Nizozemci, kteří v centru Prahy napadli číšníka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. května 2018 11:31

Jak se zdá, případ číšníka Miroslava, kterého v Praze napadla a brutálně zbila skupinka mužů z Nizozemska, bude mít vážnou dohru. Nizozemská média informují, že skupina přátel napadeného Čecha se chystá do Nizozemí, aby tam na vlastní pěst provedla vyšetřování!

Skupinu sedmi Nizozemců ve věku 24 až 32 let zadržela česká policie na pražském letišti kvůli podezření, že v restauraci v centru Prahy napadli číšníka, který je upozornil, že nesmějí konzumovat donesený alkohol.

Třem obviněným z výtržnictví následně pražský soud uložil osmiměsíční podmínky a vyhostil je na pět let ze země. Dva muži, které policie považuje za hlavní pachatele, skončili ve vazbě. Zbývající dva Nizozemci, které policie neobvinila, se obratem vrátili domů.

Tento verdikt ale blízké a přátele Miroslava zřejmě příliš neuspokojil. Nizozemský server nltimes.nl informuje o tom, že příští týden Miroslavovi přátelé odletí do Nizozemí, aby provedli své „vlastní vyšetřování" pachatelů. Informoval o tom mluvčí rodiny číšníka.

Co přesně by měli vyšetřovat, ale není jasné. „Uděláme teď akci pro Miroslava. On přesně ví, co děláme,“ prozradil agentuře ANP jeden z Miroslavových přátel.

Číšník po napadené skončil ve vážném stavu v nemocnici. Podle mluvčího rodiny utrpěl krvácení do mozku a na třech místech měl zlomenou čelist. „Možná bude mít trvalé zdravotní následky," řekl mluvčí rodiny nizozemským médiím s tím, že může oslepnout.

„Byl téměř mrtvý kvůli úderům do hlavy. Byl velmi blízko smrti. Je štěstí, že vůbec přežil. Ale není na tom nejlépe,“ řekl mluvčí Miroslavovy rodiny nizozemské agentuře ANP.

Témata: napadení číšníka skupinou Nizozemců Nizozemí