Miloš Zeman: Dramatický popis událostí, které přivedly prezidenta do nemocnice!

Miloš Zeman, prezident ČR

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2021 14:24

O víkendu uplynou již dva týdny od chvíle, kdy byl prezident Miloš Zeman hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici. Ačkoliv národ stále neví, co přesně ho trápí, alespoň už máme tušení, co předcházelo nynějším událostem.

Dramatický popis událostí, které vedly k hospitalizaci úřadující hlavy státu, přinesl server iRozhlas.cz. Ošetřující lékař Miroslav Zavoral podle něj od září Zemanovi nařídil, aby omezil kouření a alkohol. Nejprve na dvě skleničky vína denně a po čtrnácti dnech pak úplně. 

K okolnostem první hospitalizace v září, kterou Hrad zdůvodňoval dehydratací a vyčerpáním, server uvedl, že se jej nejbližší spolupracovníci snažili již tehdy přesvědčit, aby v péči lékařů zůstal ještě alespoň týden. Zeman měl ovšem Zavoralovi říct: "Mirku, prosím tě, mě to tady nebaví a chci pryč."

Do nemocnice se pak prezident vrátil až v neděli 10. října, den po sněmovních volbách, po naléhání příbuzných, lékaře i premiéra Andreje Babiše. Souhlas s další hospitalizací měl vyslovit o den dříve. 

Zeman ovšem nechce poskytovat informace o svém zdravotním stavu, diagnóza je tak předmětem spekulací. Senát si ovšem vyžádal zprávu od lékařů z ÚVN, podle nichž není schopen si plnit pracovní povinnosti. 

Témata: Miloš Zeman Ústřední vojenská nemocnice Praha