Bohemia Energy skončila: Zákazníci ve velkém míří ke konkurenci!

Energetika, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

14. října 2021 18:10

Zákaznické centrum společnosti ČEZ Prodej na Riegrově náměstí v Hradci Králové od středy eviduje trojnásobný zájem klientů o změnu dodavatele energií. Růst zájmu nastal poté, co ukončení činnosti oznámila Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v zemi.

Centrum posílilo kapacity a místo původních sedmi zřídilo celkem devět přepážek. ČTK to dnes řekla regionální mluvčí skupiny ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

Dnes před polednem bylo v zákaznickém centru kolem 20 lidí. Na odbavení čekali v prostorách centra a v předsálí. Na ulici lidé na odbavení nečekali. "Většinou lidé řeší změnu dodavatele," uvedla mluvčí.

ČEZ je jako takzvaný dodavatel poslední instance podle ní připraven postarat se o všechny odběratele. "Lidé se nemusejí bát, že by byli od dodávek elektřiny odstřiženi. Nemusejí nám volat ani chodit na naše pobočky. Spojíme se s nimi," uvedla mluvčí s tím, že celý postup je popsaný na webu společnosti ČEZ.

Skupina Bohemia Energy měla zhruba 900.000 odběrných míst. Jako důvod ukončení činnosti Bohemia Energy uvedla extrémní růst cen energií na trzích. Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu uvedl, že u Bohemia Energy byly dlouhodobě patrné negativní jevy a nekalé, klamavé a "šmejdské" obchodní praktiky. Firma to v reakci odmítla.

Témata: Bohemia Energy Energetika