Ztracená německá holčička: V jakém stavu dívka byla?

krimi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

12. října 2021 18:31

Policie našla osmileté děvčátko z Německa, které se v neděli ztratilo na vrchu Čerchov. Holčička je živá, bude předána do péče zdravotníků. Vypadá prý v dobré kondici, zřejmě ale bude potřebovat psychologickou pomoc.

"Je zdravá, vypadá v dobré kondici," řekl ČTK starosta nedalekých Všerub Václav Bernard (STAN), který byl přítomen záchranářské akci. Dodal, že dítě našli dva až tři kilometry od vrchu Čerchov ve směru na Českou Kubici u České studánky. Sanitka ji podle Bernarda odvezla do Domažlické nemocnice, kde si ji vyzvednou němečtí zdravotníci.

"Našel ji hajný u studánky. Byla úplně v pořádku, jenom si stěžovala, že má hlad a žízeň. Všichni jsme se tomu divili," uvedl. Bernard to hodnotí jako perfektní spolupráci českých a německých záchranářů. "Jako vždy," uvedl. Žádnou podobně velkou akci v Českém lese za poslední desetiletí nepamatuje.

"V oblasti jsou šíleně husté lesy. I my jsme tam věčně padali na pusu přes kameny a stromy. Je to neprostupná divočina - houští, skály, popadané stromy i suché kmeny, o něž jsme se chytali a hned padaly. Nic příjemného," uvedl Bernard. Podle něj dívka zřejmě po téměř třech dnech strávených v lesích bude potřebovat psychologickou pomoc. "Rodina byla z Berlína a v oblasti byla poprvé," uvedl.

ívenka z Berlína se ztratila v okolí vrchu Čerchova a Malinové hory. Byla na procházce s rodiči, mladším bratrem a bratrancem. Pátrání začalo v neděli na české i německé straně hranice. Čerchov leží asi dva kilometry od hranic. Našel ji hajný Domažlických městských lesů.

Témata: pohřešované osoby Policie ČR