Výbuch plynu v Litovli: Policie šetří, co se na místě skutečně stalo!

krimi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

26. září 2021 20:42

Vyšetřovatel hasičů a policie, statik, chemik a další odborníci dnes zjišťovali okolnosti výbuchu plynu v rodinném domě v Litovli na Olomoucku ze sobotního večera.

ČTK to dnes řekla mluvčí policie Miluše Zajícová. Zatím není jasné, kdy bude známá příčina výbuchu i výše způsobené škody, může to být za několik dnů i týdnů. Jeden člověk utrpěl při explozi popáleniny na celém těle, není ale v nebezpečí života.

Vrtulník zraněného dopravil do popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice. "Stav pacienta je vážný. Nicméně je stabilizovaný, mimo bezprostřední ohrožení života," řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Petra Petlachová. Zraněný muž byl téměř čtyřicátník.

Na místě výbuchu dnes byli statik, chemik z odboru kriminalistické techniky a expertiz, vyšetřovatel hasičů a policie, také dva služební speciálně vycvičení psi na vyhledávání ohnisek požárů a vyhledávání návykových látek a kriminalistický technik.

Město Litovel na své facebookové stránce uvedlo, že plyn vybuchl ve dvoře soukromého objektu, kde se nachází garáže a zázemí. Sousední objekty jsou v pořádku, což potvrdil již v sobotu večer statik. "Spolubydlící osobě postižené bytové jednotky město zajistilo dočasné ubytování," uvedlo město.

Témata: výbuch Litovel