Výbuch plynu v Litovli: Mladík je popálený po celém těle!

V domě v Litovli vybuchnul plyn, zraněný má popáleniny

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. září 2021 21:01

Hasiči dnes večer zasahovali v Litovli na Olomoucku, kde v rodinném domě vybuchnul plyn. ČTK to řekl mluvčí hasičů Radek Buryánek. Jeden člověk byl zraněn, utrpěl popáleniny na celém těle. Dům je poničen. Ze sousedních domů bylo evakuováno devět lidí, mezi nimi dvě děti. Statika domů však výbuchem poškozena nebyla.

Zraněný byl podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové mladý člověk. "Utrpěl popáleniny na celém těle, utrpěl inhalační trauma, musel být převeden na umělou plicní ventilaci," řekla ČTK Mikisková. Zdravotníci jej transportovali vrtulníkem do popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice.

V domě v řadové zástavbě pravděpodobně vybuchnul plyn v prvním patře. Hasiči odpojili dům od sítí. "Řádným průzkumem bylo zjištěno, že nedošlo k poškození sousedních domů," uvedl Buryánek.

Požár po výbuchu nevzniknul. Příčina i výše škody jsou zatím neznámé. "Příčiny výbuchu jsou v šetření Policie ČR, se kterou spolupracuje náš vyšetřovatel," uvedl Buryánek.

Témata: výbuch Olomoucký kraj