Koryčany se rozloučily s oběma hasiči, kteří zemřeli při výbuchu!

Výbuch domu v Koryčanech na Kroměřížsku. (15.9.2021)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

25. září 2021 19:11

Česko pohřbilo oba hasiče, kteří zemřeli při výbuchu domu v Koryčanech. Stav dvou mužů, kteří před více než týdnem utrpěli vážná zranění, je stabilizovaný.

Při explozi zahynuli ve středu 15. září dva dobrovolní hasiči, zranění utrpěli dva jejich kolegové a dvě civilní osoby. Hospitalizace byla nutná u tří lidí, jednoho člověka ošetřili zdravotníci na místě.

Jeden z mužů zraněných při výbuchu byl ještě před několika dny s popáleninami i nadále ve Fakultní nemocnici Ostrava. "Jeho stav se výrazně nezměnil, i nadále je vážný. Muž je ale stabilizovaný a mimo bezprostřední ohrožení života," uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Další zraněný leží ve Fakultní nemocnici Brno. Její mluvčí Veronika Plachá ČTK řekla, že stav hasiče se zlepšil. "Byl k nám přivezený na umělé plicní ventilaci, od víkendu už je ale bez ní.

Jeho stav je stabilizovaný, nicméně zůstává na JIP a naši lékaři se starají o jeho zranění. Podle lékařů to vypadá, že by mohl být bez vážnějších zdravotních následků, ale ještě si několik týdnů pobude v nemocnici," uvedla Plachá.

O jednoho ze zraněných se po explozi staral personál Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. "Strávil v nemocnici jednu noc, pak byl propuštěn. Byl to muž mladšího věku, měl lehké zranění," řekla bez bližších podrobností mluvčí nemocnice Renáta Večerková.

V týdnu se v Koryčanech uskuteční pohřeb prvního ze dvou zemřelých dobrovolných hasičů. Poslední rozloučení s druhým hasičem proběhlo dnes.

Témata: výbuch Zlínský kraj