Výbuch ve městě Koryčany: Statik zakázal obývání jednoho z domů

výbuch

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

17. září 2021 21:31

Jeden z rodinných domů v sousedství rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku, který zničil středeční výbuch, je podle statika neobyvatelný. Po explozi má poškozenou konstrukci, hasiči proto zajistili stabilizaci objektu. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Exploze si vyžádala životy dvou zasahujících dobrovolných hasičů, další čtyři lidé utrpěli zranění. Výše škody způsobené středečním výbuchem zatím stále není známá.

Ve čtvrtek večer se podle mluvčí na štítové stěně sousedního domu objevily nové praskliny, na místo proto znovu vyjížděli profesionální hasiči. "Po příjezdu hasiči ihned evakuovali obyvatele obou přilehlých rodinných domů a velitel zásahu na místo povolal statika," uvedla Javoříková.

Velení zásahu si podle ní spolu se statikem prohlédli obě budovy v těsném sousedství domu, který exploze zcela zdemolovala.

"Bylo zjištěno, že došlo ke zhoršení stavu vnější konstrukce jednoho z objektů, který se nachází vedle rodinného domu zničeného výbuchem. Statik zakázal užívání tohoto objektu a nařídil zajištění jeho obvodových konstrukcí," uvedla mluvčí.

Témata: výbuch Ústecký kraj