Potkali se Klaus a Zeman? Bývalý prezident promluvil o pobytu v nemocnici!

Václav Klaus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

17. září 2021 20:30

Bývalý prezident Václav Klaus dnes krátce před 11:00 odjel z Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kde byl od úterý kvůli potížím s vysokým tlakem. Čekajícím novinářům řekl, že se cítí dobře a totéž popřál i svému nástupci Miloši Zemanovi, který ve stejné nemocnici zůstává.

Na dotaz, zda teď bude mít klidový režim, podotkl, že z nemocnice místo domů jede rovnou do svého institutu. "To je můj klidový režim, zajedu se tam podívat," uvedl s úsměvem Klaus, který letos v červnu oslavil 80. narozeniny.

Klaus o minulém víkendu podle deníku Právo strávil v nemocnici dvě noci, v pondělí ho lékaři propustili domů. V úterý ráno se ale do nemocnice vrátil. Bývalý prezident novinářům při odjezdu řekl, že měl velmi vysoký tlak a také žaludeční komplikace. Ze začátku se kvůli problémům s tlakem necítil dobře, později si volný čas krátit čtením časopisů. Lékaři mu předepsali léky, některé měl už podle svých slov předtím. Při odjezdu se těšil na pobyt mimo nemocniční pokoj. "Ta nemocniční lůžka jsou taková měkká a malá, tak už se těším na normální," poznamenal.

Do vojenské nemocnice nastoupil v úterý - ve stejný den jako Zeman, který byl podle lékařů dehydrován a lehce vyčerpán. V nemocnici ještě zůstává, v rámci takzvaného rekondičního pobytu bude podle Hradu dostávat mimo jiné infuze. Do práce se plánuje vrátit ve středu. Klaus mu dnes popřál, aby se i Zeman cítil lépe podobně jako on. Osobně se během hospitalizace současný a bývalý prezident neviděli, uvedl Klaus. Ve středu je oba v nemocnici navštívil premiér Andrej Babiš (ANO).

Témata: Václav Klaus Miloš Zeman