Požár zasáhl Moravský Krumlov: Zásah hasičů trval přes pět hodin!

Hasiči zasahují u požáru v Moravském Krumlově. (16.9.2021) 2

Autor: stars24.cz, ČTK

16. září 2021 18:10 | Aktualizováno: 16. září 2021 22:09

Hasiči v Moravském Krumlově na Znojemsku dnes asi pět a půl hodiny zasahovali u požáru několika desítek autovraků na vrakovišti. Vyhlášený byl druhý stupeň požárního poplachu. Výše škody a příčina požáru zůstávají v šetření. ČTK to řekl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Prvotní informace byla o pěti hořících vozech. Nikdo se nezranil.

Hořelo v ulici U nádraží, oznámení požáru hasiči přijali kolem 10:00. Mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška už dříve uvedl, že druhý stupeň hasiči vyhlašovali z toho důvodu, aby měli v místě zásahu dostatek vody.

"Hořelo několik desítek autovraků na hromadě, a to také už slisované," uvedl Venclovský. Oheň hasiči dostali pod kontrolu asi za hodinu a půl od oznámení, následně požár dohašovali. K likvidaci požáru využili pěnu, zapojena byla podle Mikošky i výšková technika. Na manipulaci s vraky nasadili bagry. Požár hasiči zcela zlikvidovali kolem 15:30.

Druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Témata: požár Hasiči