Zeman a Klaus v nemocnici: Kdy se vrátí domů?

Václav Klaus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. září 2021 21:25

Bývalý prezident Václav Klaus by mohl být z Ústřední vojenské nemocnice propuštěn koncem týdne. Podobně i současná hlava státu Miloš Zeman.

Klaus byl o víkendu ve střešovické nemocnici kvůli problémům s tlakem a znovu se do ní vrátil v úterý. Ve stejném zdravotnickém zařízení se léčí i současná hlava státu Miloš Zeman.

Podle deníku Právo strávil Klaus o víkendu v nemocnici dvě noci a v pondělí ho lékaři propustili domů. V úterý ráno však Klause do nemocnice přivezla služebním autem ochranná služba.

Podle ošetřujících lékařů by prezident Klaus mohl být z nemocnice propuštěn koncem týdne, takže víkend snad již bude trávit doma. 

Server Aktuálně.cz dříve uvedl, že v nemocnici byl Zeman už v pátek, kdy absolvoval kontrolu u ředitele ÚVN Miroslava Zavorala. Server dodal, že Zavoral, který se o hlavu státu jako pečující lékař stará, prezidentovi doporučil nepřetržitou péči.

V nemocnici by měl Zeman podle původních informací zůstat také do pátku. Jaký je ale jeho stav není známo, ačkoliv premiér Andrej Babiš tvrdí, že zdravotní stav prezidenta není vážný.

Témata: Miloš Zeman Václav Klaus