Srážka autobusů v Praze: Jeden vážně zraněný, zasahuje vrtulník!

Na pražském Barrandově se srazily dva autobusy. (7.9.2021)

Autor: stars24.cz, ČTK

7. září 2021 16:12 | Aktualizováno: 7. září 2021 17:09

Při odpolední srážce autobusů na pražském Barrandově utrpěli dva lidé středně těžká zranění. Řidiče jednoho z autobusů museli z kabiny vyprostit hasiči. Se zraněním nohou byl převezen do nemocnice. Hospitalizována je také 75letá cestující, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Příčiny nehody vyšetřují policisté. Provoz v místě nehody ve směru k Pražskému okruhu je možný jedním jízdním pruhem. V opačném směru jezdí auta bez omezení, uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina

Nehoda se stala kolem 15:00 v ulici K Barrandovu směrem k Pražskému okruhu. Podle záběrů z místa nehody narazil zřejmě linkový autobus zezadu do zájezdového autobusu. Řidiče autobusu museli z poškozené kabiny vyprostit hasiči. "To se podařilo za 20 minut po příjezdu první jednotky," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

U nehody zasahují dvě naše jednotky. Vyprošujeme řidiče z jednoho autobusu. https://t.co/QZUKzp0JWf pic.twitter.com/qwNwFvMBBU

— Hasiči Praha 🚒 (@HasiciPraha) September 7, 2021

Šestačtyřicetiletý řidič utrpěl zranění nohou, se kterým ho záchranáři převezli do Ústřední vojenské nemocnice. Pětasedmdesátiletá cestující byla s úrazem hlavy a nohou transportována do vinohradské nemocnice.

K nehodě byl přivolán záchranářský vrtulník. Kvůli jeho přistání byl přechodně přerušený provoz ulicí K Barrandovu i ve směru od Pražského okruhu.

Témata: Nehody autobusů Praha