Babišův syn a Čapí hnízdo: Jak celá kauza začala?

Takhle si Andrej Babiš ml. podle jeho otce užíval na Krymu! 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

3. září 2021 10:09

V projektu Čapí hnízdo, kvůli kterému je trestně stíhán premiér Andrej Babiš (ANO), hrál jeho syn Andrej Babiš mladší podle svého názoru roli tzv. bílého koně, tedy nastrčené figury. Řekl to novinářům při zahájení kampaně ANO. Jak celá kauza začala?

Babiš mladší poslal v lednu 2018 policii podle médií e-maily, v nichž psal, že byl kvůli kauze dotace pro farmu Čapí hnízdo zavlečen na Krym, kde ho drželi premiérovi spolupracovníci.

Premiér tehdy uvedl, že jeho syn je psychicky nemocný, bere léky a musí být pod dohledem. "Mého syna nikdo neunesl, z České republiky odjel dobrovolně. Tuto věc prošetřovala policie a sama došla k závěru, že se únos nikdy nestal," uvedl dříve předseda vlády. 

Babiš junior ale novinářům řekl, že má i potvrzení od soudního psychologa, že je zdravotně v pořádku. "Dneska máš narozeniny, jsem naštvaný, ale informace že jsem psychologicky v pořádku, by měla být nejlepší věc, kterou bys ty mohl slyšet na svoje narozeniny," řekl včera svému otci Andrej Babiš mladší.

Andrej Babiš mladší dnes dorazil do Ústí nad Labem se svým přítelem režisérem Vítem Klusákem, který novinářům řekl, že žádný dokument nenatáčí.

Témata: Andrej Babiš ml.