Nejen dálnice D1! Policie chystá akci na poslední prázdninový víkend!

Policie ČR kontroluje řidiče

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. srpna 2021 14:30

Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci, takže na silnicích bude o víkendu panovat nervozita. Počítají s tím i policisté, kteří kvůli tomu vyrazí do terénu po celé republice.

Předpověď sice neslibuje zrovna pravé letní počasí, přesto se očekává, že si lidé budou chtít blížící se poslední prázdninový víkend užít. Na tuzemských silnicích se to pochopitelně projeví větším provozem.

Počítají s tím i policisté, kteří již v pátek na twitteru avizovali, že budou v terénu. Především si u řidičů chtějí posvítit na tradiční nešvary, které často vedou ke zbytečným nehodám. 

Čeká nás poslední prázdninový víkend a s ním i zvýšený provoz na silnicích. Ve větší míře proto potkáte i policejní hlídky, které se zaměří zejména na nesprávné předjíždění, nevěnování se řízení a telefonování za volantem. #policiepp

— Policie ČR (@PolicieCZ) August 27, 2021

"Čeká nás poslední prázdninový víkend a s ním i zvýšený provoz na silnicích. Ve větší míře proto potkáte i policejní hlídky, které se zaměří zejména na nesprávné předjíždění, nevěnování se řízení a telefonování za volantem," uvedla Policie ČR.

Kde přesně budou policisté hlídkovat, to není jasné. Pravděpodobně se ovšem budou soustředit na nejdůležitější komunikace v čele s rekonstruovanou dálnicí D1. 

Témata: Policie ČR Dálnice D1 doprava